Reklama

W nowej strefie w poznańskim Starym Browarze nie zabraknie smacznych propozycji, a poza ucztą dla ciała będzie też smakowita porcja designerskich detali. Przestrzeń, inspirowana kultowymi europejskimi food marketami, oferuje podróż przez różne szerokości geograficzne, ale pozostaje też wierna DNA Starego Browaru.

Reklama

Kulinarny przystanek na mapie Polski

Niezależni restauratorzy, niszowe koncepty, pop-upowa przestrzeń pod batutą Orsona Hejnowicza, polskiego „The Bear”, oraz liczne smakowite eksperymenty. To właśnie to czeka wszystkich foodies; miłośników smacznego doświadczania! Food Hall w Starym Browarze powstał z potrzeby scalenia autentyczności, jaką daje street food, z możliwością celebracji prozaicznych chwil. Nowe miejsce na mapie Poznania będzie czynne przez siedem dni w tygodniu, także w niedziele niehandlowe.

Projekt: mode:linaTM, Fot: Patryk Lewiński

Stary Browar w nowej odsłonie

Stary Browar to jeden z najbardziej rozpoznawalnych miejsc w Poznaniu. Nie bez powodu to w nim powstał Food Hall. Dzięki położeniu oferuje łatwy dojazd z każdej części miasta, a odpowiednio dopasowany wystrój, podkreślający atuty budynku będącego pozostałością po XIX-wiecznych zakładach piwowarskich, zachęca do przedłużających się spotkań oraz długich rozmów.

Materiały naturalne, jak drewno i kamień, w połączeniu z wszechobecną roślinnością, nadają wnętrzu przytulności, subtelnie przełamując jego industrialny charakter. Efektem jest harmonijne połączenie starego z nowym, w którym ikoniczny charakter Starego Browaru jest celebrowany i wzbogacany.
architekci z mode:linaTM

Przestrzeń inspirowana jest tradycyjnymi miejskimi food-marketami, takimi jak lizboński Mercado da Ribeira czy amsterdamski Foodhallen. Nie brakuje jednak też lokalnych, poznańskich wzorów. Za projekt odpowiada studio mode:lina™, które zadbało o to, by każdy poczuł się tu dobrze. Każdy znajdzie tu coś dla siebie, bo Food Hall to wspólny mianownik kuchni z całego świata. W ofercie znajdziemy zarówno komfortowe propozycje w postaci gemüse kebab, smash burgerów, czy kultowych frytek z kraftowymi sosami i świeżymi dodatkami, jak i klasyki kuchni greckiej, tajskiej, czy koreańskiej.

Reklama
Projekt: mode:linaTM, Fot: Patryk Lewiński
Projekt: mode:linaTM, Fot: Patryk Lewiński
Projekt: mode:linaTM, Fot: Patryk Lewiński
Projekt: mode:linaTM, Fot: Patryk Lewiński

Kulinarna wolność

Wyjątkowym miejsce na ma mapie Food Hall jest Pop2Up, którego kuratorem jest Orson Hejnowicz – szef kuchni z „gwiazdkowym” CV, osobowość telewizyjna, seryjny restaurator. W każdy weekend na poznańskich foodies czeka twórcza niespodzianka ponieważ za kuchennymi sterami staje inny twórca.

W Pop2Up chodzi o niespodzianki, odkrycia, zaskoczenia, o wyjście z marazmu codzienności.
Orson Hejnowicz
Reklama
Reklama
Reklama